Urheilu

FF Jaro valmiina ratkaisevaan kaksiosaiseen karsintataistoon

Sekä tähtipelaaja Sergei Eremenko että valmentaja Niklas Vidjeskognäkevät karsintaottelut kuin kahtena erillisenä puoliaikana. Kuva: Tapio Lehtinen

FF Jaro kohtaa FC Lahden kaksiosaisessa karsinnassa, jossa ratkaistaan, kumpi joukkue pelaa ensi kaudella Veikkausliigassa. Ensimmäinen ottelu pelataan keskiviikkona Pietarsaaressa, ja toinen osaottelu sunnuntaina Lahdessa.

Jaron päävalmentaja Niklas Vidjeskog on analysoinut tarkasti Lahden viimeaikaisia otteita ja korostaa, että vastustaja on kova luu.

– Lahti on liigajoukkue, enkä näe heillä erityisiä heikkouksia. Heillä on tiivis ja taitava ryhmä, ja Michael López on vaarallinen kärjessä, Vidjeskog toteaa.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Vaikka Vidjeskog ei ole vielä lyönyt lukkoon tarkkaa pelitaktiikkaansa, hän painottaa puolustuspelaamisen tärkeyttä. Kaikki Jaron pelaajat ovat käytettävissä, mikä helpottaa valmennuksen työskentelyä.

– Meidän on pidettävä puolustus tiiviinä ja oltava tarkkoja tilanteenvaihdoissa. Kotipeli keskiviikkona on meille merkittävä etu. Vaikka emme lähde hakemaan nollanollaa, panostamme tarkkaan puolustamiseen, hän lisää.

Sergei Eremenko ja Niklas Vidjeskog liigakarsintojen lehdistötilaisuudessa. Kuva: Tapio Lehtinen

Jaron keskikenttäpelaaja Sergei Eremenko korostaa, että sarjatasojen erot näkyvät erityisesti temmossa ja pelaajamateriaalin syvyydessä. Veikkausliigassa peli on nopeampaa ja yksilötaitoa löytyy enemmän, mutta Ykkösliigan kärkijoukkueet pystyvät silti vastaamaan haasteeseen.

– Karsintaottelut eivät ole koskaan helppoja liigajoukkueelle, joka on tottunut kauden aikana tappioihin. Me taas olemme tottuneet voittamaan, Eremenko muistuttaa.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Sekä Vidjeskog että Eremenko näkevät karsintaottelut kuin kahtena erillisenä puoliaikana.

– Keskitymme nyt täysillä kotipeliin. Uskon, että Lahti ei aliarvioi meitä, Vidjeskog pohtii.

Otteluihin tuo lisämaustetta VAR-teknologian käyttö. Kausikorttilaiset ja VIP-lipun haltijat pääsevät otteluihin alennettuun hintaan, kun taas muille liput myydään normaalihintaan.

Tilastot ovat FF Jaron puolella: vuosituhannen vaihteen jälkeen Ykkösen joukkue on voittanut karsinnat 11 kertaa, kun taas liigajoukkue on selviytynyt voittajaksi vain 7 kertaa.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä