Paikallisuutiset

Centria aloittaa mentoriohjelman tukeakseen ulkomaalaisia opiskelijoita asettumaan Pietarsaaren seudulle

Ammattikorkeakoulu Centria toimii Pietarsaaressa Campus Allegron tiloissa. Kuva: AMK Centria

Ammattikorkeakoulu Centria etsii Pietarsaaren seudulla asuvia tai työskenteleviä eri alojen ammattilaisia mukaan uuteen mentorointiohjelmaansa. Kyse on Cross-Cultural Career Catalyst (4C) -hanke, jolla halutaan luoda siltoja alueen elinkeinoelämän ja kansainvälisten korkeakouluopiskelijoiden välille, Centria tiedottaa.

Ohjelman kautta Centrian opiskelijat pääsevät kasvattamaan paikallisia verkostojaan ja tutustumaan alueen työkulttuuriin sekä elämään, mikä osaltaan tukee heidän asettumistaan alueelle valmistumisen jälkeen.

Mentoriksi voivat hakea kaikki Pietarsaaren seudulla asuvat tai työskentelevät, jotka haluavat auttaa ulkomaista korkeakouluopiskelijaa sopeutumaan paikalliseen työelämään ja jakaa tietoa omasta työstään ja kokemuksistaan.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Mentorilta ei vaadita erityisosaamista mentoroinnista. Osallistujat saavat tuekseen mentorioppaan sekä mahdollisuuden osallistua yhteisiin tapaamisiin, jotka tarjoavat inspiraatiota ja uusia näkökulmia mentorointiin. Centrian mukaan kiinnostus oppia uutta ja kehittää omaa kielitaitoaan voi myös motivoida mentoreita mukaan.

– Pahimmassa tapauksessa autat toista ihmistä, parhaimmassa saat uuden ystävän, kertoo Jimmy Nymark tiedotteessa. Hän on Centrian TKI-asiantuntija, joka on ollut mentorina samankaltaisessa Åbo Akademin järjestämässä mentorointiohjelmassa.

Ohjelma alkaa lokakuun lopussa ja kestää noin kuusi kuukautta. Siihen sisältyy neljä yhteistä teematapahtumaa. Mentorointiparit tapaavat keskenään noin kerran kuukaudessa, ja tapaamisten järjestämisestä vastaa opiskelija.

Ilmoittautua voi myös seuraavaan mentorointiohjelmaan, joka alkaa tammi–helmikuussa. Mentoriksi voi ilmoittautua Centrian ja hankkeen verkkosivujen kautta.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä