Urheilu

Blue Fox joutui selkä seinää vasten salibandyn kakkosdivarin finaaleissa – täysi Tähtihalli todisti kotitappiota Paapoille

Paappojen tehokkain Mika Joensuu ahdistelee Blue Foxin Anton Kronqvistin vartioimaa maalia. Puolustaja Axel Hedman yrittää ehtiä apuun. Kuva: Jonas Brunnström

Blue Fox joutui selkä seinää vasten, kun salibandyn miesten kakkosdivisioonan Pohjanmaan lohkon ensimmäinen loppuottelu päättyi värikkäiden vaiheiden jälkeen niukkaan tappioon. Yli 400 katsojaa joutui Uudenkaarlepyyn Tähtihallissa katsomaan, kun SB Paapat vei ensimmäisen kiinnityksen maalein 5–6 (2–1, 3–3, 0–2).

Tuloksen myötä Paapat saa yrittää lauantaina Vaasassa sarjan katkaisua kotikentällään. Mikäli tarvitaan kolmas finaali, se pelataan sunnuntaina Uudessakaarlepyyssä.

Ensimmäisessä finaalissa lohkon kaksi parasta joukkuetta olivat vuoron perään kuskin paikalla. Vieraat aloittivat maalinteon, erän lopussa Blue Fox painoi ohi. Toisessa erässä vieraat tekivät ensin kolme maalia pikatahtiin, mutta erän jälkipuoliskolla Blue Fox toisti tempun ja päätöserään lähdettiin lukemista 5–4.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Ottelun ratkaisu nähtiin päätöserän ensimmäisellä vitosella, jolloin Teppo Haakana ja Pekka Kontturi iskivät maalin edustalla Paappojen ratkaisuosumat.

Lopussa Blue Fox painoi, mutta Paapat puolusti tiiviisti ja pystyi myös peittämään sinikettujen kaukolaukaukset, jotka ottelun alkupuoliskolla upposivat hyvällä prosentilla Jouko Valtolan taakse.

Blue Foxin tehokkain oli Didrik Lillas (1+2). Maalin mieheen tekivät Joakim Nikonen, William Sundelin, Anton Kallvik ja Ronnie Ludén. Divaritasolta kokemusta omaavan Paappojen tehot lepäsivät ykkös- ja kolmosketjujen varassa. Haakana (2+0) ja Mika Joensuu (2+1) olivat tehokkaimmat, Joona Kokko keräsi saldon 1+1.