Paikallisuutiset

Aloitteita suomenkielisestä ammattikoulutuksesta sekä kansalaisaloitteiden käsittelystä

Pietarsaaressa ei ole suomenkielistä ammattikoulutusta. Valtuustoaloitteessa esitetään, että kaupunki tutkii mahdollisuudet järjesteää sellaista. Kuva: Juha Neuvonen

Pietarsaaren kaupunginhallitus asetti kaksi valtuustoaloitetta valmisteluun. Toisessa kaivataan suomenkielistä ammattikoulutusta Pietarsaareen. Toisessa vaaditaan selkeyttä kansalaisaloitteiden käsittelyyn.

Rkp:n kaupunginvaltuutettu Ida-Marie Jungell ja 25 muuta allekirjoittajaa pyytävät kaupunkia selvittämään ja tukemaan mahdollisuutta suomenkielisen ammatillisen koulutuksen perustamiseksi kaupunkiin.

Aloitteessa ehdotetaan, että selvitys tehdään yhteistyössä koulutuksen järjestäjien kanssa sen kartoittamiseksi, millä ammattialoilla on suurin kysyntä alueella, ja minkä tyyppiset koulutukset houkuttelevat eniten opiskelijoita lähikunnista.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

”Yksi tärkeä tavoite suomenkielisen ammatillisen koulutuksen kehittämisessä on luoda edellytyksiä nuorillemme jäädä Pietarsaareen. ... Lisäksi suomenkielisiä nuoria muista kunnista voidaan houkutella Pietarsaareen, jos voimme tarjota mahdollisuuksia, joita heidän kotikunnissaan ei ole, mikä lisää monimuotoisuutta ja vahvistaa työvoimaa”, aloitteessa perustellaan.

Kokoomuksen Ilmari Heinosen jättämässä aloitteessa peräänkuulutetaan selkeitä pelisääntöjä ja tiedottamista kansalais- ja yhteisöaloitteiden käsittelystä.

”Aloitteiden tekijät ovat jääneet ilman tietoa siitä, miten ja milloin heidän tekemiään aloitteita tullaan käsittelemään ja kuka tai mikä viranomainen asian käsittelystä vastaa. Toisaalta tunuu olevan myös epäselvää, miten aloite tulisi tehdä ja missä muodossa”, perusteluissa mainitaan.

Hallintosäännön mukaan kaupungin asukkaalla sekä kaupungissa toimivalla yhteisöllä ja säätiöllä on oikeus tehdä aloitteita kaupungin toimintaa tai palveluita koskevissa asioissa.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä