Paikallisuutiset

Ajan sivu – PS 30 vuotta sitten: Rock-konsertista tuli pettymys

Ei ole helppoa ollut ennenkään. PS kirjoitti 30 vuoden takaisen Rocktåget-konsertin jälkipyykistä näin 28.8.1994. Kuva: Pentti Höri

Markus Karlsson on pettynyt. Häntä harmittaa, että jäähalliyhtiön järjestämä rock-konsertti meni Pietarsaaressa miinukselle. Lopputuloksena on, että kaupunki joutuu maksamaan ainakin osan 70 000 markan takuusummasta.

– Olimme aivan varmoja, että konsertti onistuu, kun etukäteen oli lippuja lunastettu niin paljon, sanoo Karlsson.

– Odotimme jopa 5000-6000 kuuntelijaa. Silloin tapahtumasta olisi jäänyt voittoakin noin 200 000 markkaa, joka olisi voitu käyttää jäähallin hyväksi.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Niin ei käynyt, vaan yleisömäärä jäi 3500:aan. Poissa pysyivät konsertista niin kokkolalaiset kuin monet paikkakuntalaisetkin.

– Nuoret valittavat, ettei Pietarsaaressa tapahdu mitään, mutta sitten he eivät tule paikalle, kun jotain järjestää.

Konsertin järjestäjät törmäsivät Pietarsaaressa tuttuun kaksikielisyyden ongelmaan. Mistä löytää esiintyjät, jotka kiinnostavat molempia kieliryhmiä?

Karlsson myöntää kuulleensa arvostelua siitä, että jäähalliyhtiön järjestämissä konserteissa on vain Ruotsista tulleita esiintyjiä. Hän on valmis järjestämään konsertin, joka kiinnostaa molempia kieliryhmiä.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Mutta mistä löytyvät sellaiset esiintyjät? Olen ajatellut, että pitäisikö Pietarsaareen kutsua Leningrad Cowboys vai onko joku englanninkielinen EU-orkesteri parempi, pohtii Karlsson ja sanoo mielellään kuulevansa vinkkejä sopivista esiintyjistä.

Jäähalliyhtiön puuhamiehet eivät kuitenkaan lannistu, vaan konsertti on tarkoitus järjestää myös ensi vuonna.

Karlsson arvelee tosin, että kaupunki on varmasti tappiotakuiden kanssa ensi vuonna varovainen. Karlsson huomauttaa, että suuren tapahtuman järjestämiseen sisältyy aina riski.

– Kuka sellaisia uskaltaa muuten järjestää. Tappio synkentää koko seuran ja lopputulos on, että ihmiset ovat saaneet tehdä vain ilmaista työtä.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Pietarsaaren Sanomat julkaisee tällä palstalla siivuja vanhoista jutuistaan. Tämä on julkaistu 28.8.1994.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä