Paikallisuutiset

Ajan sivu – PS 15 vuotta sitten: Pallokentistä oli vääntöä ennenkin

PS kirjoitti Länsikentän kehitysprosessista 15 vuotta sitten, 7.10.2009, tähän tapaan. Kuva: Pentti Höri

Pietarsaaren kaupunginhallitus päätti äänestysten jälkeen, että se ehdottaa valtuustolle 250 000 euron lainatakuun myöntämistä Länsikentälle lammitystä ja tekonurmea kaavailevalle KePoK Oy:lle. Kaupunginjohtajan alkuperäinen ehdotus oli 300 000 euroa.

KePoK Oy:n toimitusjohtaja ja Keski-Pohjanmaan pallopiirin piirijohtaja Kari Mars ei kommentoi kaupunginhallituksen päätöstä.

– Asiasta päättää viime kädessä kaupunginvaltuusto, jonka päätöstä parin viikon kuluttua jäämme odottamaan. Vasta sitten teemme omat ratkaisumme.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Mikäli päätös on yhtiölle suotuisa, alkavat työt välittömästi.

– Yhtiönä pystymme saamaan asiat rivakammin käyntiin kuin esimerkiksi kaupunki. Tavoitteena olisi saada perustukset, salaojat, ja lämmitysputkisto kuntoon ennen routaa, jonka jälkeen asennetaan keinonurmi. Mikäli kaikki sujuu odotetusti, on kenttä käyttövalmiina jo maaliskuussa.

Puolen miljoonan euron kustannusarviosta vie leijonanosan itse tekonurmi asennettuna. Hankkeelle on ja saatu 100 000 euroa lääninrahaa ja 30 000 euroa Euroopan jalkapalloliitto UEFA:lta.

Kaupunginhallituksen kokouksessa Richard Sjölund (sdp) ehdotti takaussummaksi 200 000 euroa, mutta se ei saanut kannatusta. Mona Vikströmin (rkp) 250 000 euron ehdotusta kannattivat Kerstin Ström (rkp) ja Kurt Hellstrand (kd). Helinä Sipinen (pro) esitti koko ehdotuksen hylkäämistä ja sai kannatusta Pia Holmstedt-Luomalta (sdp).

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Ensimmäisessä äänestyksessä Vikströmin ehdotus voitti 8–2 Sipisen ja Holmstedt-Luoman äänestäessä vastaan ja Jarmo Ittosen äänestäessä tyhjää.

Seuraavaksi vastakkain olivat kaupunginjohtajan ja Vikströmin ehdotukset. Vikströmin ehdotus voitti 7–2.

Pietarsaaren Sanomat julkaisee tällä palstalla siivuja vanhoista jutuistaan. Tämä on julkaistu 7.10.2009.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä