Paikallisuutiset

Madison aukeni uudelleen Pietarsaareen: ”Itse ainakin olen tästä ylpeä”

Pietarsaaren Kaupunginhotellin pubipuoli on saanut uuden ilmeen ja nimen, joskin se helkyttää muistojen kelloja monelle aikuiselle kaupunkilaiselle. Paikkaa kutsuttiin Madisoniksi viimeksi 2000-luvun alkuvuosina, ja nyt nimi on päässyt uusiokäyttöön.

Uusittu Madison avautui asiakkaille viiden viikon remontin jälkeen perjantai-illaksi.

– Vanhasta on pidetty mukana tiiliseinät, Kaupunginhotellin toimitusjohtaja Jonas Emet sanoo.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Ravintolan kalustus ja värit on uusittu. Kohdevalaisimet mahdollistavat tunnelman luonnin. Kuva: Pentti Höri

Viimeksi ravintola kulki ahvenanmaalaispanimo Stallhagenin lipun alla. Sen avaus osui pahimpaan mahdolliseen aikaan juuri koronan alle. Niinpä yhteistyö päättyi viime vuoden lopulla.

– Välitila oli pitkä, mutta päätimme antaa oman aikansa suunnittelulle ja tehdä kaiken kunnolla niin, että voimme kaikki, keittiö, tarjoilijat, koko talo seistä tämän takana. Itse ainakin olen tästä ylpeä, Emet kertoo.

Muutamaa minuuttia vaille avaamisaikaa. Tiskin takana ravintolapäällikkö Ville Kuusisto (vas.) ja toimitusjohtaja Jonas Emet. Kuva: Pentti Höri

Madisonin konsepti on monitahoinen. Jonas Emetin mukaan sen on palveltava hotelliasiakkaiden olohuoneena, paikallisille kivana tapaamispaikkana ja nuorisolle yökerhon jatkeena.

– Tämän pitää toimia eri ikäluokille eri vuorokauden aikoina. Aika harvoin joku tekee ravintolan näin laajalle asiakaskunnalle.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Avajaisiltana kaikki pöydät oli varattu. Ruokapaikkana Madison on bistrohenkinen. Kuva: Pentti Höri

Ruokalista on laadittu niin, että se ei kilpaile hotellin oman á la carte -ravintolan kanssa.

– Näinä taloudellisina aikoina väellä on oltava varaa syödä ulkona. Olemme keskittyneet menyyseen, joka säilyttää hyvän tason, mutta samalla pysyy järkevässä hintaluokassa, Emet sanoo.

Keittiömestari Kimmo Koiviston mukaan Madisonin ero ravintola Ludwigiin on selkeä.

– Meillä on aika kansainvälinen asiakaskunta, ja makuja löytyy vähän ympäri maailmaa. On suomalaisille tuttuja makuja, amerikkalaistyylistä bistrohenkistä ruokaa ja myös aasialaista, helposti lähestyttävää smart casual -ruokaa. Madisoniin voi tulla syömään ihan hyvää illallista tai nauttimaan pikkusuolaista oluen kylkeen, Koivisto kuvailee.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Madisonin kalustus ja värit on Emetin mukaan laitettu uusiksi niin, että sillä tavoitellaan tunnelmallisuutta.

– Aiemmin täällä oli niin vaaleaa, että siihen oli vaikeaa luoda viihtyvyyttä.

Huikean kokoista baaritiskiä on kavennettu niin, että lattialle on syntynyt enemmän tilaa.

Asiakaspaikkoja on suunnilleen sama määrä kuin aiemminkin. Urheilutarjontaa on edelleen, mutta matsien katselu on erotettu omalle osastolleen.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä