Urheilu

Paapat kaatanut Blue Fox eteni salibandyn divarikarsintoihin

Blue Fox William Sundelin ja Paappojen Kari-Matti Viinamäki kamppailivat tiukasti pallosta ja jatkopaikasta. Ottelusarja päättyi Blue Foxin voittoon. Kuva: Jonas Brunnström

Salibandyn Pohjanmaan kakkosdivarilohkon runkosarjan voittanut Blue Fox voitti myös Pohjanmaan pudotuspelit edeten Divarikarsintoihin. Finaalin ratkaisevassa kolmannessa ottelussa Blue kaatoi vaasalaisen SB Paapat kotikaukalossa 9–8 (3–3, 5–3, 1–2).

Blue Fox aloitti terävästi siirtyen johtoon jo 20 sekunnin jälkeen Anton Kallvikin maalilla. Blue Fox käväisi kahden maalin johdossa avauserässä kahdesti, kun Didrik Lillas ja Johannes Vähäkangas osuivat. Silti tauolle mentiin tasalukemissa Paappojen iskiessä kahdesti erän lopulla.

Toisen erän alku oli Paappojen, mutta erän viiden viimeisen minuutin aikana kotijoukkue maalasi neljästi kääntäen pelin 4–6:sta 8–6:een. Erässä maalinteosta kotijoukkueesta vastasivat Vähäkangas, Jhonny Fredriksson, kahdesti osunut Lillas sekä Kallvik.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Päätöserässä isäntien johto kesti vieraiden lopun rynnistyksen, kun kentän kunkku oli 4+2-tehoilla pelannut Lillas, joka vei isännät 9-7-johtoon 54.53.

– Aika uskomaton nuori joukkue. Rutinoituneita Mailattomia ja Paappoja vastaan olemme olleet alakynnessä, mutta pelanneet tosi kypsää peliä. Vauhtia lähdettiin pitämään Paappoja vastaan ja se ehkä ratkaisi, vaikka hyvin kokeneet vastustajat liikkuivat, antoi tunnustusta vastustajalle Blue Foxin valmentaja Jori Isomäki.

Blue Fox kohtaa divarikarsinnan ensimmäisessä vaiheessa PoNoVon Lappeenrannassa, joka on hävinnyt tällä kaudella vain kerran Kaakkois-Suomen lohkossa. PoNoVolla on paras kolmesta pelattavassa sarjassa kotietu. Ensimmäinen peli pelataan ensi lauantaina.

– Tälle kaudelle lähdettiin nuoria pelaajia kehittämään. Turha tässä on lähteä kumartelemaan, vaan avataan nuorille pojille portit ja annetaan mennä vaan, totesi Isomäki.

PoNoVolta löytyy kokemusta linjoilta, kun viiden vuoden takainen MM-hopeamitalisti Risto Töllikkö löytyy yhdessä Isomäen entisen pakkipari Aki Seppälän kanssa lappeenrantalaisten takalinjoilta.