Paikallisuutiset

HIFK haki voiton Pietarsaaresta Ykkösen kärkipelissä

Jaron Darvin Chavez ja Matias Hänninen ottavat yhteen.
Jaron Darvin Chavez ja Matias Hänninen ottavat yhteen. Kuva: Kimmo Rudnäs

Pietarsaaren Jarolla oli mahdollisuus nousta tasapisteisiin Ykköstä johtavan Helsingin IFK:n kanssa. Se olisi vaatinut voiton kaksikon kohtaamisesta, mutta Jaron voitto ei ollut lähelläkään. HIFK jatkaa kärjessä ja venytti eron Jaroon kuuteen pisteeseen, kun HIFK kairasi 0–3 (0–0) -voiton Pietarsaaresta.

Jaro ei saanut HIFK:n pakkaa auki oikein missään vaiheessa. HIFK kontrolloi peliä ja loi huomattavasti enemmän maalipaikkoja kuin kotijoukkue. Ensimmäisellä jaksolla lähimpänä maalia oli HIFK:n Jani Bäckman, jonka laukauksista toinen meni niukasti yli ja jälkimmäisellä kerralla tolppa pelasti Jaron.

Toisella jaksolla tolppa oli jälleen Jaron apuna, mutta nyt sekään ei riittänyt. Esa Terävän pusku kolahti tolppaan. Terävä oli kuitenkin ensimmäisenä irtopallossa ja viimeisteli viidestä metristä varmasti.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Myös HIFK:n toinen osuma tuli kulmapotkun jälkeen, ja tällä kertaa asialla oli Tuomas Mustonen. Lisäajalla HIFK herkutteli vielä yhden maalin. Komea syöttökuvio päättyi Hussein Mohamedin viimeistelemään osumaan.