Kulttuuri

Muusikkoystävät muistelevat miksaajavelho Tumppia: ”Tärkeä osa Pietarsaaren musiikkielämää”

Thomas Lundbergin muistokonsertti Pietarsaaren Schaumansalissa.

Thomas "Tumppi" Lundberg oli taitava muusikko, mutta parhaiten suuri yleisö tunsi hänet pitkän linjan ääniteknikkona lukemattomilla keikoilla ja tapahtumissa. Kuva: Yksityinen

Toista tusinaa bändiä ja artistia esiintyy sunnuntaina 3. marraskuuta Pietarsaaren Schaumansalissa Thomas ”Tumppi” Lundbergin muistolle.

Pietarsaarelainen muusikko ja ääniteknikko menehtyi viime elokuussa. Nyt lukuisat muusikkoystävät ja bändikaverit järjestävät muistokonsertin.

– Oli yhteinen päätös, että tehdään tällainen konsertti. Kaikilla mukana olevilla esiintyjillä oli jonkinlainen suhde Tumppiin, kokkolalainen muusikko ja tapahtumatuottaja Robban Hagnäs kertoo.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Lundberg tuli 1980-luvulta asti suurelle yleisölle tutuimmaksi miksauspöydän takaa. Hagnäs ei voi kyllin ylistää ystävänsä taitoja, joista saatiin nauttia pitkin Pohjanmaata ja ympäri Suomea.

– Tumppi oli erittäin arvostettu äänimiksaaja. Itse olen touhunnut Wentus Blues Bandissä vuodesta 1986, ja Tumppi oli jo tuolloin puikoissa. Hän on ollut aina mukana ja aina läsnä.

Musiikki

Tumppi Lundbergin muistokonsertti

Pietarsaaren Schaumansalissa 3.11.2024 klo 18. Liput 25 euroa.

Esiintyjät: Peki & Powdermonkeys, Bellbottoms, MJT Trio, Kusinerna Riippa, Betania Blues Ensemble, We Rock, Ensio Vaara, Boppin Theraphys, Theraphys, Peerosetsi, Bons Balls, Solid Faces Charlotta Kerbs, Wentus Blues Band.

Hagnäsin mukaan on pitkälti Lundbergin ansiota, että Pietarsaaressa on tänään niin paljon hyviä ääniteknikoita. Hän toimi inspiraation lähteenä nuoremmille.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Hän on ollut tärkeä osa Pietarsaaren musiikkielämää. Oli myös hyvin pitkälti Tumpin saundeista kiinni, että Dreadline kuulosti niin valtavan hyvältä aikoinaan. Yhtyeessä oli hyviä soittajia, ja hän kruunasi miksauksellaan sitten kaiken.

Muistokonsertin tuotto käytetään Tumppi Lundbergin hautajaiskuluihin.

– Loput laitetaan hyväntekeväisyyteen. Tumppi oli hyvin nöyrä ja vaatimaton mies. Raha oli toisarvoista hänelle. Hänellä oli erilaiset arvot, Robban Hagnäs sanoo.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä