Kulttuuri

JeppisLit tulee taas: Christian Rönnbacka yksi kirjallisuusfestarin tähdistä

Antti Hautalehto -sarjastaan tunnettu dekkarikirjailija Christian Rönnbacka kertoo kirjoistaan ja ajatuksistaan Pietarsaaren kirjastossa 12. marraskuuta. Kuva: Sanni Aho

Pietarsaaressa järjestetään syksyiseksi perinteeksi muodostuva JeppisLit-kirjallisuusfestivaali 11.–14. marraskuuta. Kirjastossa esiintyy tuolloin tukku kirjailijoita, jotka kertovat ajatuksiaan haastatteluissa.

Nimekkäimmästä päästä ovat evijärveläissyntyinen dekkarikirjailija Christian Rönnbacka, suositun ja tv-sarjaksikin muokatun Hautalehto-sarjan isä. Häntä haastattelee itsekin dekkareita kirjoittanut Kaisu Tuokko tiistaina 12. marraskuuta klo 19.

Lars Sund ei juuri esittelyjä kaipaa. Pietarsaarelaissyntyinen kirjailija tuli tunnetuksi Colorado Avenuesta ja on kuvannut Pohjanmaan rannikkoa ja Pietarsaarta lukuisissa teoksissaan. Annette Kronholm haastattelee häntä ruotsiksi maanantaina 11. marraskuuta klo 19.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Ann-Christin Antell on nopeasti noussut historiallisen romantiikan kärkinimi. Puuvillatehdas-sarjassa näkyvän hänen arkeologian ja historian opintonsa sekä rakkaus romantiikkaan ja kotikaupunkiinsa Turkuun. Antellia haastattelee Laura Palovuori torstaina 14. marraskuuta klo 18.

Heti perään Kari Ilmonen haastattelee kauhavalaista Merja Mäkeä. Hän tekee rauhantyötä kirjoittamalla sota-aikaan sijoittuvia romaaneja. Mäki on kirjoittanut romaanit Ennen lintuja ja Itki toisenkin.

JeppisLit -festivaalin esiintyjiä ovat lisäksi Ulrika Hansson (11.11.), Rosanna Fellman ja Emma Ahlgren (13.11.) sekä Philip Teir (13.11.). Heitä haastatellaan ruotsiksi.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä