Paikallisuutiset

Pohjanmaan hyvinvointialueen säästöistä kysytään asukkailta – Malmin yöpäivystyksen lakkauttaminen esillä

Malmin sairaalan päivystys on jatkossa yöllä kiinni, jos aluehallitus hyväksyy esityksen. Kuva: Pirkko Högkulla

Pohjanmaan hyvinvointialueen säästöehdotukset ovat nyt lausuntokierroksella alueen kunnissa, osana vuoden 2025 talousarvion valmistelua. Säästötavoitteeksi ensi vuodelle on asetettu hieman yli 44 miljoonaa euroa.

Yksi merkittävä muutosehdotus on Pietarsaaren Malmin yöpäivystyksen lakkauttaminen. Päivystys toimisi jatkossa aikaisesta aamusta myöhäiseen iltaan, mutta olisi kiinni yöllä kello 22–8.

Alueen asukkaille on tarjolla mahdollisuus kommentoida suunnitelmia kyselyssä, joka on avoinna 8. marraskuuta asti. Kyselyyn voi vastata hyvinvointialueen verkkosivuilla tai paperilomakkeella terveysasemilla.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Malmin yöpäivystyksen lakkauttamisen lisäksi suunnitelmissa on palvelujen keskittämistä ja toimipisteiden sulkemisia. Esimerkiksi Purmon vanhainkoti Pedersöressä on tarkoitus sulkea.

Hyvinvointialueella on myös käynnissä yt-neuvottelut, joiden tavoitteena on säästää 10 miljoonaa euroa, mikä voisi tarkoittaa enintään 250 henkilötyövuoden vähentämistä.

Päätökset tehdään 25. marraskuuta. Siihen mennessä aluehallitus haluaa muun muassa tietää, kuinka Pietarsaaren yöpäivystyksen sulkeminen vaikuttaisi ambulanssien kuormitukseen ja miten terveyskeskuksen osastojen sulkemisen odotetaan lisäävän erikoissairaanhoidon osastojen rasitusta.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä