Paikallisuutiset

Pietarsaaren kaupunginhallitus antoi Alertelle vapaat kädet valita uuden työehtosopimuksensa

Alerten toimialaan kuuluu muun muassa Pietarsaaren puistojen hoito. Kuva takavuosilta Koulupuiston myrskytuhoista. Kuva: Tapio Lehtinen

Pietarsaaren kaupunginhallitus antoi äänestyksen jälkeen omistamalleen tukipalveluyritys Alertelle vapaat kädet valita uuden työehtosopimuksensa ensi keväästä alkaen.

Kaupunginhallitus merkitsi tiedoksi Alerten toimitusjohtajan Stefan Grönholmin kirjeen konsernijohdolle eli kaupunginhallitukselle. Siinä Grönholm tiedottaa Alerten työehtosopimuksen vaihtamisesta.

Kokouksessa Ulla Hellén (sdp) ehdotti Sauli Isokosken (vas) ja Marita Salmun (pro) kannattamana, että kaupunginhallitus päättäisi, että Alerte valitsee Kunta- ja hyvinvointialuetyönantajien KT:n uudeksi työehtosopimukseksi.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Äänestyksessä edellisten kanta hävisi äänin 5–3. Tiedoksimerkinnän puolesta äänestivät Anders Sandlin (rkp), Ida-Marie Jungell (rkp), Kenneth Holmgård (rkp), Brita Brännbacka-Brunell (rkp) ja Owe Sjölund (rkp).

Päätöksen valmistelleen kaupunginjohtaja Anne Ekstrandin mukaan asiassa ei tarvita konsernijohdon kirjallista kantaa.

Työehtosopimuksen vaihtaminen on välttämätöntä siksi, että Alerte on kuulunut Avaintyönantajat Avainta ry:hyn, jonka toiminta loppuu vuodenvaihteeseen ja sen työehtosopimus päättyy 30. huhtikuuta ensi vuonna.

Alerten työntekijät ovat ilmaisseet huolensa siitä, että Alerte valitsee työehtosopimuksen, joka toisi heikennyksiä työntekijöiden etuihin.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Pietarsaaren kaupungin 95-prosenttisesti omistaman Alerten toimialaa ovat ruoka- ja siivouspalvelut, kiinteistöhuolto, rakentaminen, viheralueiden hoito, urheilutilojen ja katujen kunnossapito, korjaamotoiminnat ja kuljetuspalvelut.

Sillä on palveluksessaan noin 250 työntekijää.

Lisää aiheesta

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä