Paikallisuutiset

Itälän ja Länsinummen koulujen yhdistäminen vaatii lisärakentamista – muutto mahdollinen aikaisintaan 2026

Länsinummen koulua on tarpeen laajentaa, ennen kuin Itälän koulu muuttaa sinne. Laajennusosia suunnitellaan koulurakennuksen molempiin päihin. Kuva: Pentti Höri

Länsinummen ja Itälän koulut näyttävät yhdistyvän konkreettisesti aikaisintaan elokuussa 2026. Asiaa pohtinut työryhmä esittää, että Itälän koulun oppilaat ja henkilökunta siirtyvät Länsinummelle yhdellä kertaa.

Toteutuakseen hanke vaatii Länsinummen koulun laajentamista. Lisärakennukset tulisivat koulun molempiin päihin, ja niihin sijoittuisivat esiopetuksen ja erityisopetuksen tilat.

Uutta tilaa esitetään rakennettavaksi noin 200 neliömetrin verran. Sen ja tarvittavien peruskorjausten hinnaksi arvioidaan noin 750 000 euroa.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Länsinummen koulu rakennettaisiin pääosin kaksisarjaiseksi, eli se käsittäisi kaksi rinnakkaista opetusryhmää ikäluokkaa kohden. Tavoite olisi mahduttaa kouluun kaikkiaan 250–280 oppilasta.

Pietarsaaren sivistys- ja hyvinvointilautakunta käsittelee koulujen yhdistymistä pohtineen työryhmän raporttia tiistaina 22. lokakuuta. Sivistys- ja hyvinvointijohtaja Jan Levanderin päätösehdotus on yhdistymisen ajankohdan osalta sama kuin raportissa.

Työryhmään ovat kuuluneet opetuspäällikkö Juha Paasimäki puheenjohtajana, rehtorit Liisa Svart ja Keijo Paananen, varhaiskasvatuspäällikkö Nadja Finnholm, sivistyslautakunnan jäsenet Terhi Leivo-Holmqvist ja Kim Yli-Pelkola sekä tilahallinnon edustajat Gustav Simons, Katja Nyholm ja Patrick Häggblom.

Ryhmän näkemys on, että Länsinummen uudistunut tilasuunnitelma on hyvä ja toteuttamiskelpoinen. Yhdistyvä koulu saisi ryhmän mukaan pedagogisesti toimivat, modernit ja tarkoituksenmukaiset tilat.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Koulunkäynti olisi mahdollista rakennustöiden aikana.

Länsinummella toimiville kahdelle päiväkotiryhmälle joudutaan etsimään uudet tilat ennen elokuuta 2026. Esikoulu sen sijaan jatkuisi koulussa entiseen tapaan.

Tällä hetkellä varhaiskasvatukselle ei ole tarjolla vapaita tiloja kaupungissa. Itälän koulua voitaisiin käyttää evakuointitiloina, mutta se ei ole mahdollista ennen koulun tyhjenemistä.

Folkhälsan suunnittelee 8-ryhmäistä päiväkotia, mutta päätöstä asiasta ei vielä ole. Muita mahdollisuuksia olisivat Vestersundinkylän koulun tai Oxhamnin koulun vanhan osan remontointi varhaiskasvatuksen tiloiksi.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä