Paikallisuutiset

Miika Linna Pietarsaaresta nautti isosta yleisöstä stand up tulokas -kisassa - "Tulee naurujakin enemmän"

Miika Linna kertoo olevansa tyytyväinen omaan vetoonsa stand up tulokas- kisassa.

Pietarsaarelaislähtöinen, Helsingissä asuva, Miika Linna, 26, on kisannut stand up tulokas -finaalissa. Kokemusta hän kuvaa mahtavaksi eikä sivun suun mennyt voittokaan jäänyt harmittamaan.

– Fiilikset ovat hyvät. Olen tyytyväinen omaan vetoon. Eikä harmita vaikken voittoon yltänyt, enemmänkin niin, että nyt ei ainakaan ole hirveitä paineita mennä esiintymään toisin kuin olisi paineita sitten jos mainostettaisiin vuoden tulokkaana, hän vertailee.

– Finaali jännitti, mutta enemmän jännitti kyllä jo semifinaalissa. Tiesin, että nyt on iso yleisö. Iso yleisö jännittää vähemmän kuin esiintyminen kuudelle tyypille. Kun on iso yleisö tulee nauruja enemmän, on Linna pannut merkille.

Tulokaskisan estradilla Miika Linna laskee heittäneensä 92. keikkansa toukokuussa 2022 tekemänsä debyytin jälkeen.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Esiinnyn lähinnä Hesassa klubeilla, silloin tällöin on tullut käytyä myös Jyväskylässä ja Mikkelissä.

Aineksia vitseihinsä, huomioihinsa ja tarinoihinsa hän kertoo saavansa sieltä täältä, lähinnä kuitenkin omasta elävästä elämästä.

– Vedän yleensä omakohtaisia juttuja, usein siitä mikä itseä sillä hetkellä kiinnostaa. Kun olen vaikka tykästynyt johonkin bändiin keksin jotain juttua musiikkiaiheesta.

Tähtäimessä on päästä esittämään oma pidempi setti jossain vaiheessa.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Tällä hetkellä vedän seitsemän, viidentoista minuutin settejä. Haluaisin tehdä neljänkymmenen minuutin setin, joka vaatii erilaisen paketin valmistelun, Linna haaveilee.

Stand up -keikkoja on näköpiirissä useampi viikossa.

– Tällainen kahden kolmen esiintymisen rytmi viikossa tuntuu hyvältä määrältä. Joka päivälle ei uusia juttuja kerkeäsi kehittääkään, Miika Linna epäilee.

Työ- tai opiskelupaikkaa ei tällä haavaa ole.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Olin opiskelemassa it-tukihenkilöksi, mutta lopetin kun se ei tuntunutkaan omalta alalta. Parhaillaan mietin käsikirjoituslinjalle hakemista, kuuluvat suunnitelmat.

Vuoden 2024 Stand Up -tulokas -kilpailun finaali käytiin perjantaina 11. lokakuuta Helsingin Apollo Live Clubilla. Miika Linna oli yksi kuudesta loppukilpailuun edenneestä. Finalistit seulottiin 11:sta kilpailijasta.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä