Paikallisuutiset

Pedersören vuoden yrittäjä paljastaa mitä ravintolaruokaa kukaan ei ennen uskaltanut syödä Purmolla

- Meitä palveluntuottajia ei kovin usein nosteta esille - yleensä meidät huomataan silloin kun ollaan kiinni tai toiminta lopetetaan, toteaa ravintoloitsija Ulf Hagman, Pedersören kunnan vuoden yrittäjä. Kuva: Pirkko Högkulla

Pedersören kunnan yrittäjäpalkinnon saa ravintoloitsija Ulf Hagman, joka perusti Uffes mat & cafén Purmolle vuonna 2000.

Ulf Hagman pani itsensä likoon ja rakensi brändin ympärilleen menestyäkseen Purmolla Uffes mat & caféssa yrittäjänä.

– Ravintolan pyörittämisessä - ja vielä maaseudulla - on haasteensa. Eikä riitä, että saa asiakkaat palaamaan kerran tai kahdesti, hän toteaa.

– Yritystoiminta heijastelee pitkälti itseäni ihmisenä. Olen itse tuonut itseni esille, mutta mikään ei olisi mahdollista ilman henkilökuntaani. Sijainti on paras mahdollinen ja asiakkaat ovat parhaat mahdolliset.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Liiketoiminta kattaa neljä tukijalkaa; ravintolan, kahvilan, grillin ja pitopalvelun viikon ympäri.

– Jokainen osa-alue on yhtä merkittävä vuositasolla.

Pedersören kunnan vuoden 2024 yrittäjä kuvaa olevansa kiitollinen ja ylpeä omasta ja muiden palveluyritysten puolesta.

– Meitä palveluntuottajia ei kovin usein nosteta esille - yleensä meidät huomataan silloin kun ollaan kiinni tai toiminta lopetetaan.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Uffes mat & café näki päivänvalon yksinyrittäjän voimanponnistuksena pienissä toimitiloissa Sisbackassa vuonna 2000. Kokiksi jo nuorena valmistuneella Hagmanilla oli takana useita työvuosia ravintola-alalla ja hän halusi kokeilla siipiään yrittäjänä.

”Uffes” on noista päivistä kasvanut viisi kokopäiväistä työntekijää työllistäväksi yritykseksi. Nykyisen kiinteistön, entisen teletuvan Stinasholman ja Purmonjoen maisemissa niin ikään Purmontien varrelta, hän osti vuonna 2005.

Ruokatottumukset ovat muuttuneet ja monipuolistuneet.

– Alussa Purmolla ei kukaan uskaltanut syödä kalaa.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Nyt kalakin maistuu kuten monet uudet maut. Italialainen ruoka trendaa tänä talvena. Juomapuolella näkyy esimerkiksi puolukka, Hagman kertoilee.

Sokerina pohjalla yrittäjän päivissä ovat erilaiset ihmiskohtaamiset.
Ravintoloitsija Ulf Hagman kertoo, että sunnuntai on viikon paras päivä Uffes mat & caféssa. - Silloin meillä on eniten asiakkaita. Monella on vapaapäivä, halutaan syödä ulkona - ja muut ravintolat ovat kiinni. Kuva: Pirkko Högkulla

Sokerina pohjalla yrittäjän päivissä ovat erilaiset ihmiskohtaamiset.

– Täällä on vietetty monet perhejuhlat kuten noin neljät sadat häät, on autettu tippunutta korua takaisin eläkeläisrouvan korvaan, laitettu puhelimet toimimaan, kerrottu nuorille että vain vanhemmat tädit ruokailevat hattu päässä ja että tuolilla ei keinuta, opetettu lapsia sanomaan karkkiostoksilla "hei" ja "kiitos", Hagman kuvailee.

”Uffes” toimii myös kyläläisten sosiaalisena kohtauspaikkana.

Suosituin lounasruoka on jauhemaksapihvi tai maksaa kermasipulikastikkeessa.

Erityispiirteenä Uffes mat & cafélla on sunnuntain aukiolo.

– Sunnuntai on viikon paras päivä. Silloin meillä on eniten asiakkaita. Monella on vapaapäivä, halutaan syödä ulkona - ja muut ravintolat ovat kiinni.

Sunnuntaina on tavallisesti 60–120 lounasvierasta ja saman verran arkisin. Suosituin lounasruoka on jauhemaksapihvi tai maksaa kermasipulikastikkeessa.

"Uffes" on tunnettu käsite myös kunnan rajojen ulkopuolella”.

Palkinnolla Pedersören kunnanhallitus haluaa nostaa esiin Ulf Hagmanin lähes 25-vuotisen yrittäjäuran ja yritteliäisyyden.

”Hän on pistänyt itsensä likoon rakentaakseen menestyksekkään tuotemerkkinsä ravintola-alalle. "Uffes" on tunnettu käsite myös kunnan rajojen ulkopuolella. Yritys nähdään uskollisena ja luotettavana palveluntuottajana, joka reagoi asiakkaiden toiveisiin”, palkintoraadin perusteluissa sanotaan.

Pedersören yrittäjäpalkinto on myönnetty vuodesta 2003 lähtien

Esse Läkartjänst 2003

Sundström Ab 2004

B Portin 2005

Boströms Bageri 2006

Erikssons Verkstad 2007

Ekeri 2008

Solving 2009

Peltisepänliike Vikströms Plåtslageri 2010

Finells Transport 2011

LKI Käldman 2012

Kjellman & Co 2013

Elho 2014

Torp Frys 2015

Fresh Servant 2016

Herrmans Ab 2017

Blomqvistin Taimisto Oy 2018

HSJ-Products Ab 2019

Ab Tomas Kjellman 2020

Ab Pederest Oy 2021

B.I. Klemets Ab 2022

Ab V-Lift Oy 2023

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä