Paikallisuutiset

Pikkuhiekan rakennusoikeutta rajoitetaan: mökkikylä pienenee ja madaltuu

Havainnekuvassa Fäbodan Pikkuhiekan mökit ovat vielä kaksikerroksisia. Uusimmassa kaavaehdotuksessa rakennusoikeus rajataan 50 neliömetriin, ja kerroksia voi olla vain yksi. Kuva: Pietarsaaren kaavoitusosasto

Fäbodan Pikkuhiekan rakennusoikeutta kavennetaan selvästi uudessa asemakaavaehdotuksessa. Mökkikylien pinta-alaa pienennetään, ja mökkien kerrosala puolittuu aiemmasta 100 neliömetristä 50:een. Mökeistä saa rakentaa ainoastaan yksikerroksisia.

Pietarsaaren tekninen lautakunta käsittelee tulleiden muistutusten ja lausuntojen perusteella muutettua Pikkuhiekan asemakaavaehdotusta keskiviikkona 2. lokakuuta. Ehdotus asetettaneen sen jälkeen nähtäville uudemman kerran.

Keväällä edellisen kerran nähtävillä olleeseen kaavaehdotukseen tuli 12 muistutusta. Myös eri viranomaiset antoivat lausuntonsa. Näiden perusteella uuteen asemakaavaehdotukseen tehtiin useita rajoittavia muutoksia.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Muistutuksia jätti kahdeksan yksityishenkilöä ja neljä yhteisöä.

Useimmissa niistä vastustetaan mökkikyliä tai niiden kokoa. Mökeille on kaavassa varattu alueet Kahvituvan kupeesta metsiköstä ja Wallénin huvilan tontilta.

Nyt Wallénin tontin puskurivyöhykettä sen ja itäpuolisen loma-asutuksen välillä levennetään 30 metrillä. Samalla yhteinen rakennusoikeus laskee 350 kerrosalaneliömetriin ja yksittäisen mökin koko 50 neliömetriin.

Kahvituvan läheisen mökkialueen pinta-alaa rajoitetaan tuoreimmassa kaavaehdotuksessa myös. Mökit sijoitetaan lähemmäs Kahvituvantietä, ja niiden kokonaiskerrosala lasketaan 500 neliömetriin yksittäisen mökin kerrosalan ollessa enintään 50 neliömetriä. Saunoja mökkeihin ei saa rakentaa.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Matkailuvaunualueen huoltorakennusten rakennusoikeutta nostetaan 150 neliömetriin ja alueen rajoja muutetaan jonkin verran.

Pikkuhiekantien katualue on kaavaehdotuksessa 15 metrin levyinen, mikä mahdollistaa liikenneturvallisuutta parantavat ratkaisut sekä sen, että pelastusajoneuvot pääsevät myös ruuhkaisimpina päivinä alueelle.

Pienvenevalkamaa oli muistutuksissa vaadittu poistettavaksi joko tarpeettomana tai väärin sijoitettuna. Uudessa kaavaehdotuksessa valkaman paikka kuitenkin säilyy, jos sellaisen joku joskus haluaa rakentaa.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä