Paikallisuutiset

Työttömien määrä kasvoi Pietarsaaressa

Työttömien työnhakijoiden määrä kasvoi useimmissa Pohjanmaan ELY-keskusalueen seutukunnissa vuoden takaiseen verrattuna. Työttömyys pienentyi ainoastaan Kaustisen seutukunnassa, jossa työttömänä oli 19 henkilöä vähemmän kuin vuotta aikaisemmin (- 5 %).

Työttömien määrä kasvoi Vaasan seudulla 547 henkilöllä (+ 18 %), Pietarsaaren seudulla 246 henkilöllä (+ 22 %), Kokkolan seutukunnassa 19 henkilöllä (+ 1 %) ja Suupohjan rannikkoseudulla 12 henkilöllä (+ 4 %). Pohjanmaan ELY-keskusalueen seutukunnista alhaisin työttömyysaste oli Suupohjan rannikkoseudulla (4,7 %).

Pohjanmaan ELY-keskusalueella (Pohjanmaa, Keski-Pohjanmaa) oli elokuun lopussa yhteensä 7 677 työtöntä työnhakijaa. Se on 805 enemmän kuin vuotta aikaisemmin. Työttömiä oli elokuussa 1 471 vähemmän kuin heinäkuussa. Pohjanmaan ELY-keskusalueen työttömien työnhakijoiden osuus työvoimasta on Manner-Suomen alhaisin (6,7 %). Koko maassa vastaava osuus on 10,4 %.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Heinäkuuhun verrattuna työttömyysaste pienentyi 1,3 prosenttiyksikköä Pohjanmaan ELY-keskuksen alueella ja 1,0 prosenttiyksikköä koko maassa.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä