Paikallisuutiset

Pohjanmaan hyvinvointialue aloittaa yt-neuvottelut – tavoitteena 10 miljoonan euron ja enintään 250 henkilötyövuoden säästöt

Pohjanmaan hyvinvointialue tavoittelee mittavia säästöjä ensi vuodelle. Vähennyksiä on tulossa erityisesti hallintoon ja esihenkilörakenteeseen. Kuva: Pirkko Högkulla

Pohjanmaan hyvinvointialue aloittaa lähes koko henkilöstöä koskevat yhteistoimintaneuvottelut 23. syyskuuta.

Vuoden 2025 toiminnan muutoksiin valmistaudutaan neuvotteluissa, jotka koskevat koko henkilöstöä, paitsi pelastuslaitoksen toimialan henkilökuntaa ja yksittäisiä, hyvinvointialuejohtajan määrittelemiä tehtäviä.

Hyvinvointialueen tiedotteen mukaan neuvottelujen tavoite on 10 miljoonan euron säästö. Se tarkoittaa enintään 250 henkilötyövuotta. Neuvotteluita kohdistetaan erityisesti hallintoon ja esihenkilörakenteeseen.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Yksi konkreettinen toiminnan muutos, jota valmistellaan, on kuntoutuksen toimialan ja psykososiaalisten palveluiden toimialan yhdistäminen. Tämän muutoksen tekeminen keventää johtorakennetta. Muutos edellyttää muutosta hallintosääntöön.

Pohjanmaan hyvinvointialueen aluehallitus päätti neuvotteluiden käynnistämisestä maanantaina.

Neuvottelut käydään järjestöjen kanssa ja tavoitteena on saattaa neuvottelut päätökseen viimeistään viikon 45 loppuun mennessä. Neuvotteluissa haetaan muutoksia hallintoon ja esihenkilörakenteeseen, eli näitä tehtäviä pyritään vähentämään.

Vähennyksiä tulee hallituksen esityslistan mukaan myös muihin henkilöstöryhmiin, kun toimintoja tullaan muuttamaan, supistamaan tai lakkauttamaan. Neuvottelut saattavat johtaa irtisanomisiin ja/tai osa-aikaistamisiin, mutta vaihtoehtoisia ratkaisuja haetaan laajasti neuvotellen mm. tehtävien täyttämättä jättämisellä, tehtävänkuvien ja virkavelvollisuuden muutoksilla ja määräaikaisten palvelussuhteiden tarkemmalla arvioinnilla.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä