Paikallisuutiset

Pietarsaari tienasi matkailulla 27 miljoonaa euroa viime vuonna

Arktinen museo Nanoq pysyy yhtenä suosituimmista matkailukohteista Pietarsaaressa. Se kiinnostaa erityisesti keskieurooppalaisia matkailijoita. Kuva: Pentti Höri

Pietarsaari sai välitöntä matkailutulos noin 20 miljoonaa euroa vuonna 2023. Matkailun kokonaisvaikutus oli noin 27 miljoonaa euroa.

Numerot paljastuvat matkailun tulo- ja työllisyysvaikutuksista kertovasta tutkimuksesta, jonka on tuottanut Visitory Oy. Tutkimukseen osallistui yli 40 matkailualuetta Suomessa.

Pietarsaaren välitön matkailutulo eli yritysten matkailijoilta saama liikevaihto oli lähes 20 miljoonaa euroa vuonna 2023. Matkailutulosta suurin osa muodostuu majoitus- ja ravitsemistoiminnasta.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Matkailun kokonaisvaikutukset vuonna 2023 olivat lähes 27 miljoonaa euroa. Matkailun osuus kaikkien alojen liikevaihdosta Pietarsaaressa on 0,7 %.

– Luvuissa on mukana vain Pietarsaari eikä Pietarsaaren seutu, mikä ei valitettavasti anna ihan oikeaa kokonaiskuvaa tilanteesta, sillä yöpymis- ja matkailukohteita on myös naapurikuntien alueella. Ensi vuonna raporttiin otetaan mukaan koko Pietarsaaren seutu, kertovat hallintojohtaja Milla Kallioinen ja Visit Pietarsaaren toimitusjohtaja Matilda Engström tiedotteessaan.

– 27 miljoonan euron kokonaisvaikutus vuodessa on osoitus siitä, että matkailulla on tärkeä merkitys Pietarsaarelle. Paljon on vielä tekemistä, että lukuja saadaan nostettua, mutta kasvupotentiaalia Pietarsaaressa on matkailulle valtavasti. Visit Pietarsaari panostaa vahvasti näkyvyyteen erityisesti Suomessa mutta myös ulkomailla, Engström jatkaa.

Hänen mukaansa erityisiä kotimaisia kohderyhmiä, jotka ovat kiinnostuneita Pietarsaaresta, ovat kulttuuri- ja luontokohteista kiinnostuneet matkailijat. Ulkomailla tärkeä kohdealue on Keski-Eurooppa, ja siellä Pietarsaari kiehtoo luontokohteena ympärivuotisesti.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Arktisuus Nanoq-museon ja jäällä liikkumisen muodossa on suuri matkailutrendi Euroopassa.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä