Paikallisuutiset

Ajan sivu - PS 30 vuotta sitten: Ennätysmäärä kävijöitä tungeksi messualueella

Pietarsaaressa vietettiin ikimuistoista kesää tasan 30 vuotta sitten. Kaupungissa pidettäville asuntomessuille virtasi väkeä. PS kirjoitti aiheesta näin 7.8.1994. Kuva: Arkisto

Eilen lauantaina tutustui Pietarsaaren asuntomessuihin ennätysmäärä kävijöitä. Messuilla kävi 8 663 ihmistä ja kokonaiskävijämäärä on siten 109 529 ihmistä nyt, kun messut ovat avoinna vielä kahdeksan päivää.

Nopea tarkastelu osoitti, että liikkeelle olivat lähteneet nyt myös paikkakuntalaiset, tuttuja kasvoja näkyi paljon ihmisvilinässä.

Pysäköintikenttien kolot täyttyivät tarkasti autoista ja helpommin perille pääsivätkin pyöräilijät ja jalankulkijat.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Jono lippuluukulla oli puolenpäivän jälkeen pysyvä ja kymmenien ihmisten jonot kiemurtelivat myös porteista kadulle, kun väki jonotti sisään messutaloihin.

Perjantaina messuilla kävi 3 920 henkilöä. Alkuviikko on arvion mukaan jälleen hiljaisempaa.

Laivatorille istutettiin perjantaina muistopuu, lehmuksen taimi. Taimen istuttivat kaupunginpuutarhuri Jan-Ole Bäck sekä puutarhaliiton puheenjohtaja.

Aamupäivän messuilla kiertäneen ympäristöministeri Sirpa Pietikäisen odotettiin tulevan paikalle ja heittävän kuoppaan ensimmäisen lapiollisen multaa. Juuri ennen istutusta tuli kuitenkin tieto, että ministerillä ei olekaan tähän aikaa.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Kahdeksankymmenen sentin syvyyteen istutetulla lehmuksella on myös syvemmät tarkoitusperät. Jan-Ole Bäck siteerasikin vanhaa kiinalaista sananlaskua.

– Se joka on istuttanut puun, ei ole elänyt turhaan.

Pietarsaaren Sanomat julkaisee tällä palstalla siivuja vanhoista jutuistaan. Tämä on julkaistu 7.8.1994.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä