Paikallisuutiset

Ulkokuntosali vierailee raatihuoneen puistossa: ”Helppo tulla” - Avajaiset keskiviikkona

Liikuntakoordinaattori Andreas Forsman tekemässä ylävetoa Raatihuoneen puiston ulkokuntosalissa. Itselle sopivaa harjoitusvastusta säädetään patentoidun painoyksikön avulla. Kuva: Pirkko Högkulla

Raatihuoneen takapihalle puistoon on avattu väliaikainen ulkokuntosali. Avajaisia vietetään keskiviikkona 7. elokuuta kello 15–17. Tuolloin paikalla opastamassa laitteiden käyttöä ja antamassa treenivinkkejä ovat Thomas Pokela Omnigym Oy:stä sekä Pietarsaaren kaupungin liikuntapaikkakoordinaattori Andreas Forsman.

Ulkosali on osa Omnigym Oy:n kansainvälistä tutkimushanketta, jossa tutkitaan laitteiden käyttäjätyytyväisyyttä, kokemuksia sekä tietoa käyttäjämääristä erikokoisilla paikkakunnilla ympäri Suomen ja Eurooppaa.

Laitteet on tarkoitettu vapaaseen käyttöön 8. syyskuuta asti, jolloin ne viedään pois. Laitteita on yhdeksän.

Laitteet on tarkoitettu vapaaseen käyttöön 8. syyskuuta asti, jolloin ne viedään pois.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Yhdeksän laitteen setti tarjoaa treeniä koko kropalle. Laitteet seisovat betonijalustalla, jonka päällä on tekonurmea. Itselle sopivaa harjoitusvastusta säädetään patentoidun painoyksikön avulla.

– Väliaikainen ulkokuntosali päätettiin sijoittaa keskustaan, jonne on helppo tulla. Keskustelussa oli myös tori. Raatihuoneen puisto tarjoaa toria suojaisamman, melkeinpä metsämäisen, paikan, pohdiskelee Andreas Forsman.

Pietarsaaressa on ennestään kaksi ulkokuntosalia, Vanhan sataman pururadalla ja Kittholman rannalla Snellmanin puiston yhteydessä.

– Testikauden ja käyttäjäpalautteen saamisen jälkeen työryhmässä on tarkoitus keskustella olisiko perusteita ja taloudellisia mahdollisuuksia avata kolmas ulkokuntosali kaupunkiin. Se on rahakysymys, Forsman toteaa.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Ulkokuntosalihanke toteutetaan yhteistyössä laitevalmistaja Omnigym Oy:n sekä Pietarsaaren kaupungin kanssa. Kuva: Pirkko Högkulla

Ulkokuntosali on osa kotimaisten Omnigym-ulkoliikuntalaitteiden laitevalmistajan Euroopan laajuista Global User Study -tutkimushanketta.

Kaikkiaan viiden viikon pituisen tutkimusjakson aikana toteutetaan kysely, jossa käyttäjät pääsevät antamaan suoraan palautetta harjoituskokemuksesta ja sijainnin sopivuudesta mm. skannaamalla puhelimella paikan päältä löytyvä QR-koodi.

Laitteiden käytöstä kerätään niin ikään numeerista käyttödataa, kuten laitteilla tehtyjä toistomääriä ja laitteiden käytön ajankohtaa. Tiedot laitteiden käytöstä tallentuvat automaattisesti pilvipalveluun. Käyttöä mittaavat sensorit on asennettu laitteiden sisään. Saatu palaute ja käyttömäärätiedot jaetaan myös kunnalle.

Global User Study -tutkimushanke toteutetaan vuosina 2020–2025 useassa Euroopan maassa.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Väliaikainen ulkosali on tähän mennessä vieraillut yli 200 paikkakunnalla 10 maassa.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä