Paikallisuutiset

Mikä lävisti kasvihuoneen Pietarsaaressa? – Asukas: "Luoti on ainoa selitys"

Kasvihuone Kråkholmassa, jossa oudot reiät herättivät kysymyksiä: miten reiät ovat syntyneet ja oliko kyseessä tahallinen teko?" Kuva: Tapio Lehtinen

Viime viikon keskiviikon ja torstain välisenä yönä, aamuyön tunteina noin kolmen ja viiden välillä, eläkeläisnainen Pietarsaaren Kråkholman kaupunginosassa heräsi kovaan paukaukseen.

– Ensin ajattelin, että lintu oli törmännyt johonkin, mutta ääni oli voimakkaampi kuin mitä linnun törmäyksestä syntyisi. En kuitenkaan käynyt katsomassa, mitä tapahtui, vaan jatkoin nukkumista, nainen muistelee.

Nainen haluaa pysyä haastattelussa nimettömänä.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Seuraavina päivinä hän kävi kasvihuoneellaan ja huomasi lasissa reiän. Aluksi hän luuli reiän olevan ainoa laatuaan, mutta myöhemmin hän löysi toisenkin reiän. Reiät olivat vastakkaisilla seinillä, samassa linjassa ja samalla korkeudella, kahden metrin etäisyydellä toisistaan.

– Heti kun huomasin reiät ja erityisesti toisen reiän, tiesin, ettei lintu voisi aiheuttaa niitä. Linnun on mahdotonta lentää kahdesta ruudusta läpi samalla korkeudella, hän pohtii.

Nainen arvelee, että kasvihuoneeseen ammuttiin takana olevasta metsästä. Kuva: Tapio Lehtinen

Nainen otti yhteyttä paikalliseen lintuharrastajaan kysyäkseen, voisiko lintu lävistää kaksi lasia. Asiantuntija vahvisti, ettei se olisi mahdollista. Lintu ei mene toista kertaa lasin läpi.

– Lisäksi, jos lintu olisi törmännyt lasiin, se olisi kuollut ensimmäiseen törmäykseen, eikä missään ollut merkkejä kuolleesta linnusta, nainen lisää.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Aluksi nainen pohti, voisiko kyseessä olla kivi, mutta kiveä olisi vaikea heittää linjassa, ja se putoaisi todennäköisesti alemmaksi lävistettyään ensimmäisen ruudun. Kiveäkään ei näkynyt missään.

– Ainoaksi mahdollisuudeksi jää, että reiät olivat luodin aiheuttamia.

Hän teki vahinkoilmoituksen poliisille. Tapaus on saanut yksin omakotitalossa asuvan naisen tuntemaan lievää pelkoa.

– No herranjestas, hän huudahtaa.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Hänellä on oma teoriansa tapahtuneesta.

– Ajattelin, että kun täällä on metsäkauriita, olisiko joku yrittänyt ampua sellaista tai jotain muuta eläintä. Tai sitten kyseessä on ollut vain aseella leikkimistä.

Nainen uskoo, että luoti on tullut kasvihuoneen takana olevasta metsästä. Reiät eivät ole kovin suuria, niiden halkaisija on noin 15 senttimetriä.

– En pelkää, että tapaus toistuisi, mutta ei tällaisia asioita saisi tapahtua kaupunkialueella, hän pohtii.

Toinen rikkoontunut ruutu löytyi vastakkaiselta seinältä. Kuva: Tapio Lehtinen
Kommentoi Ilmoita asiavirheestä