Paikallisuutiset

Nautor sai uuden italialaisen omistajan: moottorivenejätti osti enemmistön osakkeista

Pietarsaaressa luksusjahteja valmistavan Nautorin osake-enemmistö siirtyy italialaisen moottorivenevalmistajan Sanlorenzo Groupin haltuun. Kuva: Pirkko Högkulla

Italialainen Sanlorenzo Group on ostanut 60 prosenttia pietarsaarelaisen luksuspurjeveneitä valmistavan Nautorin osakkeista. Kauppa on astunut voimaan torstaina 1. elokuuta 2024. Nautor kertoo asiasta kotisivuillaan.

Sanlorenzo on suuri italialainen huippumoottoriveneiden valmistaja. Nautorin sivujen mukaan Sanlorenzon tavoitteena on nostaa Nautorin omistusosuus 100 prosenttiin huhtikuuhun 2028 mennessä.

”Tämä mahdollistaa näiden kahden tuotemerkin asteittaisen yhdistymisen ja luo lopulta suurimman toimijan huippuluokan merenkulkualan segmenttiin, keskittyen tuotteiden erinomaisuuteen, tuotantoprosesseihin ja myyntiverkostoon”, Nautor tiedottaa.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Pietarsaaren kerrotaan säilyvän Nautor Swan -purjeveneiden päätuotantopaikkana.

Nautor Groupin hallituksen puheenjohtajana jatkava Leonardo Ferragamo kommentoi kauppaa näin:

– Olen omistautunut 26 vuotta yhdessä ammattitaitoisen tiimin kanssa kehittämään ja muuttamaan tätä jo kuuluisaa ja ikonista telakkaa kansainväliseksi brändiksi, joka tunnetaan laadusta, eleganssista ja luotettavuudesta.

– Tänään tavoitteeni on viedä eteenpäin niin rakastettua ja arvostettua brändiä ja varmistaa sen pitkäikäisyys uskomalla se yhdelle maailman johtavista merenkulkualan ryhmistä, jota johtaa Massimo Perotti, yksi merenkulkualan loistavimpia yrittäjiä, Ferragamo lausuu.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Sanlorenzon toimitusjohtaja Massimo Perotti aloittaa myös Nautorin toimitusjohtajana. Hän lupaa Nautorin sivuilla uudistaa veistämön perintöä maailmanlaajuisesti.

– On erittäin tärkeää kehittää tätä omaisuutta säilyttäen aina brändin perinne ja eksklusiivisuus, kunnioittaen Nautor Swanin vuosien aikana hankkimaa osaamista ja kokemusta, Perotti sanoo.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä