Ulkomaat

Näihin valiokuntiin Anna-Maja Henriksson valittiin – RKP:n entinen puheenjohtaja korostaa tasa-arvon merkitystä kehityspolitiikassa: ”EU:n tulee olla johtava toimija”

Pitkäaikainen kansanedustaja ja ministeri Anna-Maja Henriksson korostaa, että EU on avainasemassa tasa-arvoa korostavassa kehityspolitiikassa. Kuva: Timo Varila

Euroopan parlamentin jäsen ja ruotsalaisen kansanpuolueen entinen puheenjohtaja Anna-Maja Henriksson valittiin Euroopan parlamentin sisämarkkina- ja kuluttajavaliokunta IMCO:n varsinaiseksi jäseneksi. Asiasta kerrotaan RKP:n tiedotteessa.

IMCO:n lisäksi Henriksson on saanut varajäsenyyden kansalaisvapauksien sekä oikeus- ja sisäasioiden valiokunta LIBE:ssä ja kehitysvaliokunta DEVE:ssä.

Henriksson kertoo tiedotteessa olevansa tyytyväinen saamiinsa valiokuntapaikkoihin.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Ennen vaaleja RKP:ssä korostettiin tärkeys saada Euroopan talouden pyörät pyörimään ja vahvistaa sisämarkkinoitamme. Nyt saan työskennellä konkreettisesti yrityksiimme ja kuluttajiimme vaikuttavien asioiden parissa, sanoo Henriksson.

Henrikssonin mukaan näitä asioita ovat muun muassa Suomen ja EU:n kilpailukyvyn parantaminen, oikeudenmukaisten sääntöjen luominen ja pk-yrityksiin kohdistuvan byrokratian vähentäminen.

– Kyse on myös sellaisten markkinoiden luomisesta, joita isojen maiden suuret valtiontuet eivät vääristä, hän kertoo.

Entisenä oikeusministerinä Henriksson iloitsee siitä, että saa työskennellä perusoikeuksiin, maahanmuuttoon ja EU:n rajaturvallisuuteen liittyvien kysymysten parissa.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Tähän lukeutuu myös kysymys siitä, miten EU voi tukea Suomea esimerkiksi ulkoraja-asioissa Venäjää vastaan.

Henrikssonin mielestä paikka kehitysvaliokunnassa on myös mielenkiintoinen.

– Monet tytöt ja naiset maailmassa eivät edelleenkään saa käydä koulua tai opiskella. Naisten ja tyttöjen oikeus itsenäiseen elämään ja oikeus päättää omasta ruumiistaan ovat asioita, jotka on pidettävä asialistalla köyhille maille annettavan avun osalta, hän sanoo.

Henriksson näkee, että EU:lla on tässä tärkeä rooli.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– EU:n tulee olla johtava maailmanlaajuinen toimija kehitysyhteistyössä, joka korostaa voimakkaasti tasa-arvoa kehityspolitiikassa.

Valiokunnat järjestäytyvät ensi viikolla Brysselissä. Euroopan parlamentissa valiokunnan varajäsenyys oikeuttaa aina läsnäoloon valiokunnan kokouksissa, toisin kuin Suomen eduskunnassa.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä